Belangstelling?
Geef ’t ons door
Kom langs en neem je vriend(in) of kennis mee . . . !!

 

Heb je belangstelling om te komen zingen? Denk je erover na? Kom eens kennismaking en doe meteen mee! Wij repeteren ‘s maandags van 20:00 – 22:00 uur in het Cultureel Centrum De Mallemolen in Groesbeek en dat iedere week. Uiteraard een pauze met koffie of thee.

Kom gerust langs. Handig is je vooraf aan te melden, zodat je in de administratie bent opgenomen, waardoor je in de berichtgeving (per mail) wordt meegenomen. Je krijgt daarmee ook toegang tot het ledengedeelte van de website, waar je de bladmuziek kunt raadplegen en downloaden. Dat geldt ook voor de melodieën. Na die 8 weken wordt jouw aanmelding -desgewenst-  omgezet in een lidmaatschap en pas vanaf dat moment betaal je contributie.

Het koor gaat met zijn tijd mee. Uiteraard krijg je de muziek in een klapper. Leden kunnen deze standaard ook via de website benaderen. Dat geldt ook voor de melodieën. Dus als je thuis de liederen nog eens wil doornemen, ben je van alle gemakken voorzien.

 

Nog ff dit

Het koor heeft gedurende een lange periode veel muzikale successen gekend en er zijn vriendschapsbanden uit voortgekomen.

Algemeen werd de belangstelling voor verenigingen minder en dus ook die voor het GGK. Gelukkig is er weer sprake van hernieuwde belangstelling. Dat komt mede door de onderzoeksresultaten van de neuropsycholoog professor Erik Scherder. Zijn onderzoeken geven aan dat: “We komen er steeds meer achter dat naar muziek luisteren dezelfde hersengebieden activeert als lichaamsbeweging. Wie een instrument bespeelt, bijvoorbeeld je eigen stem, stimuleert nóg meer breincircuits. Dan gebruik je behalve je oren ook je motoriek en ondertussen lees je noten.”
Wekelijks zingen wordt bovendien als een welkom ontspanning ervaren. Na een repetitie ga je steeds blij en neuriënd naar huis.